Seterveileder

Fylkesmennene i Hedmark, Oppland, Møre og Romsdal, Sør- og Nord-Trøndelag har gått sammen med Norsk Seterkultur og Oppdal kommune og laget en veileder/håndbok for seterbrukere og forvaltningsapparatet.

De siste årene er det mange som har startet opp igjen setringa, og da er det mange spørsmål omkring vatn, mjølkerom, kjøleløsninger, foredling, nattkve mm. Gardbrukeren har mange spørsmål, og både landbrukskontor og forsøksringer blir ofte svar skyldig. En veileder/håndbok er til god hjelp for alle parter.

Veilederen vil ikke ta for seg hvordan melke ei ku og vanlig agronomi. Forutsetningen er at du har en gård med melkekyr og ønsker å gjøre noe ut av seterdrifta tilknytta gården.

Veilederen er nettbasert for å være så dynamisk som mulig. Det er mange henvisninger til andre nettsted hvor svar på dine spørsmål kan ligge, i forhold til regelverk og andre veiledere. På denne måten vil veilederen alltid være  oppdatert.

Bildene på nettsidene er fotografert av Johan Sandberg, Ronny Basso, Kjell Arne Berntsen og Jon Aalbu. Filmene fra setermiljø er laget av RB Produksjon.

Dette innlegget vart lagt inn i Ymse. Bokmerk fastlenkja.

Eitt svar til Seterveileder

Innlegget er stengt for innspel.